RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Gužve u Kovid ambulanti – dnevno više od 200 pregleda

Sanda Mileusnić | 27. novembar 2020. | 12:17 | Zdravstvo

Gužve u Kovid ambulanti – dnevno više od 200 pregleda

Broj građana koji se zbog sumnje na korona virus javljaju u Kovid ambulantu u Harambašićevoj je u porastu, a samo tokom jučerašnjeg dana pregledano je 215 pacijenata. Sve ovo dovodi do gužvi i nezadovoljstva Subotičana koji satima stoje u redu. Danas smo tamo zatekli i Mariju Tikvicki, koja se kako ističe, sa visokom temperaturom bori već deset dana, do lekara je pokušala da dođe pre nekoliko dana, ali tada zbog iscrpljenosti nije imala snage da stoji u redu po hladnoći.

Iz Doma zdravlja poručuju da su svesni problema,  jer  broj pregleda drastično raste i već danima prelazi cifru od 200 i zato apeluju na građane da u Harambašićevu dolaze jedino ako imaju simptome, jer kontakte obolelih ne testiraju.

Kako pojašnjava direktorka Doma zdravlja, za sad ne postoji tehnička mogućnost da se otvori još jedna kovid ambulanta u Subotici.

Naša sagovornica dodaje da je i zdravstveno  osoblje pod konstantnim pritiskom, ni oni nisu imuni na virus koji je ušao i među njih.

Osim što raste broj pregleda, raste i broj pozitivnih koji sad iznosi oko 60 odsto od ukupnog broja testiranih – samo juče  od 215 pregledanih pacijenata,  njih 140 je testirano,  a 81 rezultat je bio pozitivan na kovid  19.

Ostale vesti iz ove kategorije