RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Nove mere od petka

Redakcija TV Subotica | 1. decembar 2020. | 13:52 | Društvo

Nove mere od petka

Od petka, 4. decembra, stupaju na snagu nove mere - ugostiteljski objekti i objekti uslužnih delatnosti moći će da rade samo do 17 sati radnim danima, a vikendom neće moći uopšte da rade.

Vlada Srbije prihvatila je sugestije Kriznog štaba i odobrila uvođenje novih mera, koje između ostalog, podrazumevaju da će restorani, kafići i barovi, klubovi, tržni centri, igraonice, kladionice, prodavnice i svi drugi prodajni objekti moći da rade radnim danima do 17 časova, dok vikendom, od petka u 17 časova do ponedeljka u 5 sati ujutru neće uopšte raditi.

Ovo ograničenje se odnosi i na kozmetičke i frizerske salone, salone lepote, fitnes-centre, teretane i vežbaonice, spa centre i bazene.

Od novih mera izuzete su apoteke, benzinske pumpe (točenje goriva) i dostava hrane putem kurira, koji mogu da rade neograničeno, svih sedam dana u nedelji. Prodavnice prehrambene robe mogu da rade svaki dan do 21 čas, uključujući i vikend. Takođe, pozorišta i bioskopi radiće tokom nedelje i vikendom do 17 časova. Pijace radnim danima mogu da rade regularno, a vikendom od 6 do 15 časova.

Izvor: subotica.com

 

Ostale vesti iz ove kategorije