RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

U pijačnu kupovinu od sada i onlajn

Sanda Mileusnić | 2. decembar 2020. | 13:56 | Društvo

U pijačnu kupovinu od sada i onlajn

„Subotičke pijace“ od juče imaju i svoju onlajn varijantu, pa kupci, osim za tezgom, omiljenog pijačnog prodavca  mogu da pronađu i u odeljku „pijaca“ na sajtu Subotica.com. Trenutno se na ovaj način može videti ponuda 170 zakupaca sa četiri pijace — Mlečne, Kvantaša, Zelenca i Tesline, a kako direktor ovog preduzeća, Dejan Ljubisavljević dodaje, tu je sva roba sa pijačnog barometra.

Nakon što je Ministarstvo poljoprivrede otvorilo onlajn pijacu za celu Srbiju, rodila se ideja da se nešto uradi i za lokalne zakupce, kako bi se trgovina nastavila i u otežanim uslovima, navodi Ljubisavljević. On ističe i da je sva roba kontrolisana u skladu sa propisima, za razliku od one na društvenim mrežama koja ne podleže nikakvoj kontroli.

Medijska snaga najposećenijeg subotičkog sajta, sa jedne strane, i znanje, logistika i iskustvo JKP „Subotičke pijace“, sa druge, bili su najbolja preporuka za ulazak u partnerstvo na projektu koji za cilj ima promociju lokalnih proizvođača i gazdinstava koji svoju robu nude na tezgama „Subotičkih pijaca“, ističe Goran Todorov, urednik portala Subotica.com

Ljubisavljević dodaje i da svi izlagači „Winterfesta“, koji je ove godine zbog epidemioloških mera otkazan, mogu da se nađu i na ovoj platformi, odnosno da sva zainteresovana poljoprivredna gazdinstva ili pravna lica mogu da zakupe onlajn tezgu.

Ostale vesti iz ove kategorije