RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Vozač kamiona pokušao da pobegne sa preko 80.000 evra

Redakcija TV Subotica | 21. decembar 2020. | 09:50 | Hronika

Vozač kamiona pokušao da pobegne sa preko 80.000 evra

Javnosti je nedovoljno poznato sa kakvim se sve izazovima i rizicima susreću carinici u svom poslu, jer se u medijima najčešće govori samo o ostvarenim rezultatima u suzbijanju različitih vidova krijumčarenja. Tako je i 20. decembra prilikom dubinske kontrole nedaleko od prelaza Kelebija otkriveno više od 80.000 evra, čemu je prethodila, nije preterano reći, prava drama.

Naime, carinici su oko 11 časova na osnovu međusobnih prijava dvojice vozača da u kamionima krijumčare drogu, zajedno sa kolegama iz granične policije krenuli da izvrše njihov detaljan pregled.  

Kada su došli do jednog od kamiona, domaćih registarskih oznaka, koji je bio u izlaznoj koloni formiranoj ka prelazu Kelebija, 42-godišnji vozač iz Vrnjačke Banje rekao im je da je kamion prazan i da je krenuo na utovar robe u Poljsku.

Nakon detaljnog pregleda tovarnog dela koji je zaista bio prazan, carinici su zatražili da vozač otvori i kabinu, kako bi i ona bila pregledana.

Vozač je to učinio, ušao unutra, izvukao ispod krevetskog dušeka gornji deo trenerke, sa kojim je iskočio iz kabine i počeo da beži.

Vrlo brzo je savladan, nakon čega se ispostavilo da je razlog za takvu reakciju bilo to, što su se u džepovima pomenute trenerke nalazile četiri koverte sa ukupno 81.000 evra.

Kako nije imao nikakvu dokumentaciju o poreklu gotovine koju je krio ispod dušeka, vraćena mu je dozvoljena suma od 10.000 evra dok će o ostatku novca odlučivati nadležni sud u prekršajnom postupku.

Ostale vesti iz ove kategorije