RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dečak zvezdanih očiju uskoro putuje po lek u Budimpeštu

Redakcija TV Subotica | 5. januar 2021. | 12:04 | Društvo

Dečak zvezdanih očiju uskoro putuje po lek u Budimpeštu

Jednogodišnji Oliver Pal Gajodi iz Bajmoka, koji boluje od teške bolesti, uskoro putuje u Budimpeštu na lečenje. Ovaj mališan ima spinalnu mišićnu atrofiju, a lek je jedan od najskupljih na svetu: košta oko 2,3 miliona evra. Zahvaljujući dobrim ljudima iz Srbije, Mađarske i regiona,  iznos je sakupljen za nepunih šest meseci.

Gotovo od rođenja, Oliver je na lečenju u Dečjoj bolnici u Novom Sadu, odakle je otpušten uoči Nove godine. U želji da pomognu ovom dečaku da ozdravi, ujedinili su se građani Srbije, ali i regiona. Zahvaljujući humanitarnim bazarima, licitacijama, sms porukama i uplatama na račune, novac je sakupljen. Prvu akciju organizovala je majka tri devojčice iz Bačke Topole, koja je bila veoma uspešna i koja je pokrenula lanac humanosti i u našoj, ali i mnogim drugim zemljama.  Otvorena je Fejsbuk grupa na kojoj su održavane licitacije, kao i sms broj i račun u okviru Fondacije „Budi human“.

Oliver  krajem januara sa majkom putuje u Budimpeštu, gde će nastaviti lečenje.

Prvo dete koje je pre oko godinu dana dobilo terapiju „zolgensma” u Budimpešti, sada trogodišnji Zente,  nedavno je prohodao, pa se Oliverovi roditelji, Timea i Jožef, kao i svi koji su učestvovali u prikupljanju neophodnih sredstava, iskreno nadaju da će i dečak zvezdanih očiju ubrzo biti kao i svi njegovi vršnjaci: zdrav, nasmejan i nestašan.

Ostale vesti iz ove kategorije