RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Brojke padaju, ali još uvek nema mesta opuštanju

Redakcija TV Subotica | 6. januar 2021. | 11:09 | Zdravstvo

Brojke padaju, ali još uvek nema mesta opuštanju

Situacija u Opštoj bolnici je za nijansu bolja nego u prethodnom periodu, međutim, u crvenoj zoni, u Kovid jedinici još uvek je veliki broj pacijenata — 119. Na intenzivnoj nezi je sedmoro, od kojih je petoro  na respiratoru. Zdravstveni radnici se nadaju da će broj novoinficiranih i dalje opadati, iako trenutni brojevi ne moraju značiti da je najgore prošlo,  jer lako može doći do pogoršanja.

Među pacijentima koji se leče u bolnici ima i mlađih i starijih. Od početka epidemije, najmlađi pacijent je bilo novorođenče, a najstariji je imao preko 80 godina.

Lekari se se nadaju da će broj pacijenata iz dana u dan biti sve manji. Situacija je trenutno bolja nego pre par nedelja, pa je jedan manji deo Kovid jedinice čak i zatvoren. Time se bar malo rasterećuju zdravstveni radnici, koji su poslednjih meseci bili pod konstantnim pritiskom.

Kako bi brojke i nadalje padale i zdravstveni radnici imali mogućnost za predah, a i kako bismo sačuvali sebe i svoje najbliže, tokom predstojećih praznika savetuje se oprez i pridržavanje propisanih mera.

Ostale vesti iz ove kategorije