RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Od danas iskazivanje interesovanja za vakcinisanje preko eUprave

Redakcija TV Subotica | 11. januar 2021. | 10:35 | Zdravstvo

Od danas iskazivanje interesovanja za vakcinisanje preko eUprave

Građani Srbije od danas mogu da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv korona virusa popunjavanjem upitnika na portalu www.euprava.gov.rs.

Da bi koristili ovu uslugu na portalu eUprava, građani ne moraju da budu registrovani korisnici. Da bi se popunio upitnik potrebno je kliknuti na obeleženo polje „Pokreni uslugu“, nakon čega se otvara formular koji treba popuniti i uneti tražene podatke. Nakon popunjavanja neophodnih podataka, poput kontakt telefona i mejl adrese, moguće je odabrati i proizvođača vakcine,  čiju je upotrebu Agencija za lekove i medicinska sredstva odobrila, ili željenog proizvođača vakcine, jednog ili više njih.

O terminu i mestu vakcinacije građani će biti obaveštavani putem mejla ili SMS-a. Od četvrtka kreće i kontakt centar putem kojeg će građani moći takođe da iskažu interesovanje za vakcinisanje protiv kovida 19.

Upitnik se može popuniti i za bliže članove porodice. Potrebno je navesti njihove podatke i ostaviti kontakt. Ukoliko član porodice, za kog popunjavate uslugu nema mobilni telefon ili mejl, možete navesti svoj.

Fotografija: novosti.rs

Ostale vesti iz ove kategorije