RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

"Subotica-trans": broj putnika prepolovljen, vozača ima dovoljno

Redakcija TV Subotica | 14. januar 2021. | 10:59 | Društvo

"Subotica-trans": broj putnika prepolovljen, vozača ima dovoljno

Protekla godina bila je teška za sva preduzeća za prevoz putnika, ipak, u JP „Subotica-trans“ kažu da, s obzirom na okolnosti, ne mogu biti nezadovoljni. Putnika ima znatno manje i sada, a tokom prošle godine bilo je perioda kada su zbog pandemije korona virusa imali zabranu obavljanja delatnosti. To je bio snažan udarac za preduzeće, međutim, nadaju se da će vakcinacija, kao i u ostalim segmentima života, doneti olakšanje i u ovoj delatnosti. Očekuju poboljšanje već za par nedelja.

Pandemija je donela i neke pozitivne promene. Naime, donedavno je u preduzeću jedan od većih problema bio nedostatak vozača. Sada je situacija drugačija.

I pored teške godine za nama, u „Subotica-transu“ ne planiraju redukovanje linija, a da bi se delatnost odvijala neometano i ubuduće,  iz ovog javnog preduzeća apeluju na putnike da i dalje koriste prvenstveno elektronske novčanike, kako bi se izbegao direktan kontakt sa vozačima. Pored toga, obavezno je nošenje zaštitnih maski i održavanje fizičke distance.

Ostale vesti iz ove kategorije