RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Situacija u bolnici stabilna, ali oprez i dalje neophodan

Redakcija TV Subotica | 14. januar 2021. | 12:49 | Zdravstvo

Situacija u bolnici stabilna, ali oprez i dalje neophodan

Situacija je i dalje teška, ali stabilna u Kovid delu Opšte Bolnice Subotica, napominje dr Branka Milisavljević, pomoćnica direktora ove zdravstvene ustanove.  Broj pregleda u Kovid respiratornoj ambulanti i dalje je visok, ali ipak niži nego pre oko mesec dana. Tokom jučerašnjeg dana obavljeno je 57 pregleda, 10 pacijenata je hospitalizovano, a na kućno lečenje i izolaciju otpušteno je šest.

Oprez se i dalje savetuje svim građanima, jer iako je situacija trenutno bolja nego pre par nedelja, i dalje je visok broj onih koji zbog korona virusa zahtevaju bolničko lečenje. Jedan manji deo Kovid jedinice je zatvoren prošle nedelje, međutim, nezahvalno je baviti se predviđanjima da li će se nastaviti trend smanjenja broja pacijenata  ili će doći do novog povećanja, kaže dr Milisavljević.

Među pacijentima koji se leče u bolnici ima i mlađih i starijih. Lekari apeluju na sve koji osete simptome da se na vreme jave za lekarsku pomoć, jer nakon nekoliko dana može da dođe do naglog pogoršanja, kada je bolničko lečenje neizbežno.

Ostale vesti iz ove kategorije