RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Hronika

Pas koji je ženi naneo teške povrede vlasnički, istraga u toku

Marijana Tolimir | 22. februar 2021. | 13:24 | Hronika

Pas koji je ženi naneo teške povrede vlasnički, istraga u toku

Pas koji je prošle nedelje u blizini Autobuske stanice prvi napao pedesetpetogidišnju ženu i naneo joj teške telesne povrede je identifikovan i reč je vlasničkom psu, a ne o lutalici, kako se isprva mislilo, saopštili su nadležni. Istragom je utvrđeno da se radi o psu nalik na haskija iz jednog obližnjeg dvorišta, kojeg je i sama žrtva napada prepoznala kao prvog koji je izujedao po glavi. Pas je oduzet od vlasnika i nalazi se u Gradskom azilu, a istragu vodi tužilaštvo.

Ovo nije prvi napad ove godine –pre dve nedelje su dva staforda na Bajskom putu napala čoveka, dok je Komunalna milicija do sada imala već 250 prijava za pse lutalice, za koje se većinom ispostavilo da su zapravo nečiji.

Kako je u 90 odsto napada upravo reč o vlasničkim psima, a ne o lutalicama, gradonačelnik Subotice Stevan Bakić je apelovao na građane da budu deo rešenja- da ne izbacuju ljubimce na ulicu, kao i da ih ne zlostavljaju, čime postaju opasni po okolinu.

Povređena žena je puštena na kućno lečenje i oporavlja se, a kako je rekao gradonačelnik, Grad će joj pružiti svu neophodnu pomoć.

Ostale vesti iz ove kategorije