RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Kako se ponašati kada vidite čopor pasa?

Sanda Mileusnić | 23. februar 2021. | 10:40 | Društvo

Kako se ponašati kada vidite čopor pasa?

Prošlonedeljni nemili događaj, kada je čopor pasa napao pedesetpetogodišnju N.P. i naneo joj teške telesne povrede, uznemirio je subotičku javnost. Ipak, sugrađani sa kojima smo razgovarali kažu da se ne boje lutalica, ali smatraju da  problem postoji, te da ga treba rešavati.

Veterinari savetuju da kada vidite lutalicu ili pak čopor pasa, pogotovo ako ih se bojite, budete na oprezu. Ipak, nisu svi psi agresivni,  a slučaj napada kao ovaj nedavni nije se skoro desio, ugriza je bilo, ali ne te težine.

Tikvicki dalje preporučuje vlasnicima pasa, da ako kada ih šetaju naiđu na druge pse koji im se čine sumnjivi, zaštite svog ljubimca tako što će ga uzeti u naručje.

Struka je saglasna - problem pasa lutalica mora se rešavati u korenu, odnosno odgovornim vlasništvom. Kućni ljubimac nije igračka, o njemu treba brinuti i preduzeti sve potrebne mere kako do situacije sa početka priče  ne bi došlo. Napadi se teško mogu sprečiti, ali možemo uticati na to se vlasnički psi ne nađu na ulici, te dalje ne rađaju male lutalice, dodaje Tikvicki.

Ostale vesti iz ove kategorije