RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Dr Puškar: Treći talas se održava, plaćamo danak opuštanju

Marijana Tolimir | 23. februar 2021. | 12:03 | Zdravstvo

Dr Puškar: Treći talas se održava, plaćamo danak opuštanju

Epidemiološku situaciju u subotičkoj Opštoj bolnici i dalje ocenjuju kao nepovoljnu, jer je broj kako hospitalizovanih, tako i pregledanih zbog kovida i dalje veoma visok. Kako navodi direktor ove zdravstvene ustanove, dr Slobodan Puškar, poslednje tri nedelje se broj pacijenata na bolničkom lečenju održava na brojevima između 65 i 75, dok je onih koji se dnevno jave u respiratornu ambulanti između 35 i 45.

Sve je ovo, kako ističe dr Puškar, rezultat sveopšteg opuštanje i nepoštovanja mera, zbog čega je u ime svih zdravstvenih radnika uputio molbu građanima da budu na oprezu.

Visok broj hospitalizovanih zbog kovida i dalje povlači to da bolnica mora da bude na oprezu kada su u pitanju ambulantni pregledi, budući da zbog rizika od širenja infekcije, ne smeju da napune bolnicu, dok s druge strane nemaju dovoljno osoblja, budući da je deo lekara i dalje angažovan u crvenoj zoni.

Ipak, kako direktor bolnice poručuje, čim popusti treći talas, spremni su da povećaju broj termina, kao i elektivni program.

Ostale vesti iz ove kategorije