RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pojačana inspekcijska kontrola narednih dana

Marijana Tolimir | 25. februar 2021. | 13:30 | Društvo

Pojačana inspekcijska kontrola narednih dana

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije u celoj Srbiji, ali i sve većeg kršenja mera, posebno u ugostiteljskim objektima, narednih dana inspekcijaska kontrola na terenu biće pojačana i to kroz akcije uz uključivanje svih 12 inpekcijski službi u kojima učestvuju i pripadnici policije, najavljeno je na sastanku Radne grupe za inpekcijski nadzor Vlade Srbije koji je održan u prostorijama Severnobačkog upravnog okruga. Kako je istakao dr Goran Stamenković, rukovodilac Radne grupe i pomoćnik ministra zdravlja, on očekuje da će se kroz intenzivniju kontrolu uticati na smanjenje broja obolelih od kovida-19.

Kako je naveo načelnik Severnobačkog upravnog okruga, Dragi Vučković, u okrugu je od početka novembra sprovedeno više od 6000 nadzora, od čega je izrečeno ukupno 16 mera. Međutim, kako Vučković ističe, iako je relativno mali broj onih koji se nisu pridržavali mera, zabrinjava što je većina izrečena u poslednje vreme, zbog čega će se, kao i za vreme praznika, pojačati nadzor.

Od 1. novembra sve do danas u Srbiji je obavljeno više od 300.000 inspekcijskih nadzora u vezi sa poštovanjem mera radi sprečavanja širenja virusa kovid-19, dok su inspektori izrekli kazne u visini od oko sto miliona dinara.