RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Hajdukovo i Bačke Vinograde povezaće biciklistička staza

Marijana Tolimir | 1. mart 2021. | 12:48 | Društvo

Hajdukovo i Bačke Vinograde povezaće biciklistička staza

Biciklistička staza između Hajdukova i Bačkih Vinograda u dužini od 1500 metara uskoro će biti izgrađena zahvaljujući prekograničnom projektu „Opti bajk 2“ koji Subotica realizuje sa mađarskim naseljem Tompa. Ukupan budžet projekta je 450.000 evra, od čega je subotički 230.000 evra, a kako najavljuje menadžer projekta, Akoš Ujhelji, uskoro će biti raspisana javna nabavka za izbor izvođača radova i sve bi trebalo da bude završeno do septembra, najkasnije oktobra.

Izgradnjom biciklističke staze Bački Vinogradi dobiće vezu ne samo sa naseljem Hajdukovo, već  sve do Palića, a samim tim do Subotice, što će po rečima nadležnih, značiti mnogo kako meštanima, tako i turistima koji dolaze u selo.

Do sada je u okviru projekta „Opti bajk“ izgrađeno ukupno 7,9 kilometara biciklistički staza u Bačkim Vingradima i Kelebiji, a izrađena je projektna dokumentacija za 25 kilometara biciklističkih staza. Za sada će se izgraditi 1500 metara jer je toliko sredstava preteklo iz prethodnog raspisa, ali kako najavljuje Ujhelji, u planu je staza sve do Malih Pijaca.

Ostale vesti iz ove kategorije