RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

ComNetTV mreža

Petković: Nastavljamo zajedničku borbu za ostanak i opstanak našeg naroda

Redakcija TV Subotica | 4. mart 2021. | 20:32 | ComNetTV mreža

Petković: Nastavljamo zajedničku borbu za ostanak i opstanak našeg naroda

Danas je u Raški  održan sastanak direktora Kancelarije za KiM Petra Petkovića sa političkim predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije. Kako je Petković rekao sastanak je održan u cilju operacionalizacije svih dogovora i projekata koji su dogovoreni sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na prošlom sastanku koji je održan u Kuršumliji.

„Ovakvih sastanaka imaćemo u budućnosti češće jer je potrebno da se što pre krene sa projektima koji treba da se realizuju ali i sa isplatom finansijskih paketa pomoći predviđenih za prostor Kosova i Metohije gde će svaki naš nezaposleni čovek da dobije 200 evra i svako dete i punoletno lice da dobije još po 100 evra pomoći. Isplata ove pomoći koju je inicirao predsednik Aleksandar Vučić očekuje se u maju“, najavio je direktor Kancelarije za KiM.

On je izjavio da je važno da se sa političkim predstavnicima Srba sa KiM  postigne dogovor o konkretnim koracima  i svemu onome što bi trebalo zajednički da se uradi.

„Gradićemo i puteve, nove zgrade, nove bolnice, rekonstrukciju KBC u Kosovskoj Mitrovici, gradiće se i novi vrtići.. Sve to pokazuje kolika je želja države Srbije da pomogne našem narodu na Kosovu i Metohiji“, rekao je Petković i dodao da ovim programom država Srbija pokazuje da je uz svoj narod na KiM, da se bori za konkretnog čoveka što ovu borbu čini pravom borbom.

Izvor: TV Most

Ostale vesti iz ove kategorije