RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Bogdan Laban novi gradonačelnik Subotice

Marijana Tolimir | 22. jun 2016. | 14:47 | Politika

Bogdan Laban novi gradonačelnik Subotice

Bogdan Laban iz Srpske napredne stranke novi je gradonačelnik Subotice – odlučeno je danas većinom glasova na sednici Skupštine grada. Izabrani su i zamenik gradonačelnika, kao i članovi Gradskog veća, koje će sada činiti ukupno 7 ljudi.

Bolji poslovni ambijent za privljačenje investitora, proširenje industrijske zone, ulaganje u Palić, kao i  u infrastrukturu, samo su neki od prioriteta za grad koje je novi gradonačelnik Bogdan Laban izneo u svom ekspozeu. Obraćajući se prisutnim odbornicima ali i svim građanima Subotice, novi gradonačelnik  je istakao da nikada ne bi prihvatio funkciju da ne misli da su ciljevi koje je postavio ostvarivi.

Na 2. sednici Skupštine izabran je i zamenik predsednika Sakupštine – Veljko Vojnić. Za zamenicu gradonačelnika izabrana je Timea Horvat iz Saveza vojvođanskih Mađara, a za članove Gradskog veća Nemanja Simović, za sport i omladinu, Nebojša Daraboš za turizam i međunarodnu saradnju, Ilija Đukanović za socijalnu zaštitu, Nataša Aleksić biće zadužena za obrazovanje, Miroslava Babić za kulturu,  Akoš Ujhelji za privredu i Šimon Ostrogonac, kao i u prethodnom sazivu – za poljoprivredu. Iako su se primedbe opozicije odnosile na to da su članove Gradskog veća delegirale stranke, Bogdan Laban je odbacio ovakve tvrdnje ističući da nije bilo političkih pritisaka, i da je sam birao tim.

Primedbe koje su izneli opozicioni odbornici iz redova Pokreta za građansku Suboticu predvođeni bivšim gradonačelnikom, Jene Maglaijem, odnosili su se na neblagovremeno dostavljanje skupštinskog materijala, odnosno na to što odbornici nisu imali priliku da se upoznaju sa budućim članovima Gradskog veća. Kada je u pitanju izbor Bogdana Labana, Maglai je istakao da je to jedini valjan izbor za grad.

Danas su formirane i odborničke grupe – predsednik odborničke grupe okupljene oko SNS-a je Stevan Bakić, Saša Vučinić predsednik je odborničke grupe okupljene ok DS-a, dok je Dragan Andrić predsednik obrorničke grupe LSV-SDS, a Jene Maglai je na čelu odborničke grupe Pokreta za građansku Suboticu.

 

Ostale vesti iz ove kategorije