RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Dobre vesti: Bolnica se vraća u normalan režim rada

Marijana Tolimir | 11. jun 2021. | 12:40 | Zdravstvo

Dobre vesti: Bolnica se vraća u normalan režim rada

Nakon više od pola godine iz Opšte bolnice konačno stižu dobre vesti – na lečenju zbog infekcije kovidom nalazi se jednocifren broj pacijenata – njih šestoro. Drastično je opao i broj pregleda, prijema kao i pozitivnih, zbog čega situaciju u najvećoj zravstvenoj ustanovi u okrugu ocenjuju kao apsolutno stabilnu.

Zbog smanjenog pritiska na bolnicu zatvoren je Kovid 1, kao i Kovid intenzivna jedinica lečenja, dok se  Hitan prijem vratio u svoje prostorije. U „crvenoj“ zoni ostaje za sada samo Infektivno odeljenje gde su premešteni respiratori u izolacione jedinice i respiratorna trijažna ambulanta koja je preseljena na Odeljenje pulmologije. Kako je sve više osoblja angažovano u „zelenoj“ zoni, polako počinje elektivni program, kao i ambulantni pregledi, dok će IZIS sistem početi sa radom sledeće sedmice, najavljuju nadležni.

Uprkos tome što epidemija jenjava i bolnica i grad ulaze u miran period, lekari apeluju na građane da se pridržavaju opštih mera prevencije, naročito da izbegavaju okupljanja i poručuju da se vakcinišu, jer je to jedina mera koja će zaustaviti kovid.

Iako je kovid pacijenata veoma malo, Opšta bolnica će u potpunosti izaći iz kovid režima rada kada više ne bude imala ni jednog pacijenta.

Ostale vesti iz ove kategorije