RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Grad uspešan na na pokrajinskim i republičkim konkursima

Bojan Nikolić | 29. jun 2016. | 14:33 | Privreda

Grad uspešan na na pokrajinskim i republičkim konkursima

Kancelarija za lokalno ekonomski razvoj je tokom godina pored  finansijskih sredstava iz evropskih fondova privukla i značajna sredstva iz budžeta Republike i Pokrajine. Sa mnogobrojnih konkursa u Grad su se slila značajna sredstva koja su prevashodno iskorišćena za podizanje nivoa kvaliteta života u gradskim i prigradskim naseljima.

Tokom 2014. godine, ne računajući Fond za kapitalna ulaganja Vojvodine, na pokrajinskim konkursima grad je dobio 145 miliona dinara, a iz republičkog budžeta 25 miliona dinara. U svakom projektu grad je učestvovao od 20 do 50 odsto, a sredstva su bila namenjena za projekte saobraćajne infrastrukture, jezero Palić i u oblasti kulture. Tokom prošle godine realizovani projekti odnosili su se na saobraćaj, energetsku efikasnost, turizam i poljoprivredu.

Kapitalne investicije pokrenute od strane državnih i pokrajinskih vlasti odnosile su se na Narodno pozorište i investicije u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Ove godine Ministarstvo kulture i informisanja odobrilo je oko 35 miliona dinara za radove na Narodnom pozorištu, a značajna sredstva su namenjena i od strane Fonda za kapitalna ulaganja pokrajine. I u 2016. godini nastavlja se trend priliva sredstava sa konkursa iz Beograda i Novog Sada.

Prethodne godine u kasu grada slilo se ukupno 735 miliona dinara iz pokrajinskih sekretarijata, od čega je grad za svoje mnogobrojne razvojne projekte dobio 520 miiona, dok je 215 miliona dinara bilo namenjeno za projekte u privatnom sektoru. Nakon konstituisanja nove vlasti na državnom nivou i uspostavljanju direktne dijagonale između grada, pokrajine i državnih institucija, očekuje se i porast sredstava iz Beograda.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije