RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Put ka progresu spor, ali dostižan

Bojan Nikolić | 29. jun 2016. | 13:13 | Politika

Put ka progresu spor, ali dostižan

U svom prvom javnom nastupu nakon izbora za gradonačelnika Subotice, Bogdan Laban je istakao da je velika odgovornost biti prvi čovek grada i da je pred njim i njegovim timom saradnika najvažniji zadatak – razvoj grada.

Prvog radnog dana, novog gradonačelnika dočekalo je gorko iznenađenje-prazna gradska kasa. Grad je dodatno pritisnut i kreditima, od kojih je svakako najveći onaj namenjen za kupovinu kasarne i Doma Vojske.

Stoga,veliki posao je pred novim gradskim ocima u budućnosti, pogotovo u oblastima privrednog, ekonomskog i infrastrukturnog razvoja grada ali i poboljšanja stanja gradske kase. Laban će se, kako je istakao,  sa svojim timom saradnika truditi da se progres primeti u svim sferama društvenog, kulturnog i sportskog života zajednice. Između ostalog dugogodišnja saga oko Palića mogla bi uskoro dobiti svoj kraj. Obavljeni su prvi razgovori sa potencijalnim investitorima za upotpunjavanje sadržaja koji bi ovaj usnuli turistički biser vratili na staze stare slave.

Prednost aktuelne vlasti je i tesna povezanost  sa republičkim i pokrajinskim vlastima, što bi trebalo da dovede u toku četvorogodišnjeg mandata do unapređenja privrednih potencijala grada, razvoja infrastrukture i podizanja nivoa kvaliteta života uopšte. Ovi ciljevi nisu nerealni ali njihova realizacija zahteva vreme i strpljenje.

Vreme radi za grad i građane, a prvi rezultati bi mogli biti vidljivi već do kraja godine, kaže prvi čovek Subotice.

Ostale vesti iz ove kategorije