RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Počeo sa radom FK „Graničar 024“ Kelebija

Sanda Mileusnić | 5. jul 2021. | 10:16 | Sport

Počeo sa radom FK „Graničar 024“ Kelebija

Na stadionu u naselju Kelebija za vikend je i zvanično počelo sa radom Fudbalsko sportsko udruženje „Graničar 024“. U ovom klubu trenutno treniraju deca, a pored mlađih kategorija, tu je i prvi tim koji čine 23 momka, mahom sa Kelebije, dok im se pridružilo i nekoliko studenata Građevinskog fakulteta.  Trener Milan Lukač ističe da je postavom zadovoljan, za prvu ruku žele da se skupe u što većem broju, da treniraju i rade, a iako  je u planu i početak takmičenja, druženje je ipak na prvom mestu.

FK „Graničar“ osnovan je 1974.godine, da bi pre jedne decenije bio ugašen, a nakon nedavne inicijative roditelja, rodila se ideja o pokretanju Fudbalsko sportskog uduženja, sada pod nazivom „Graničar 024“, i na kelebijskom terenu se ponovo zaigrao fudbal.

Zvaničnom otvaranju je prisustvovao i gradonačelnik Stevan Bakić, koji je istakao da mu je zadovoljstvo što je klub obnovljen, jer su u njemu igrale mnoge generacije meštana Kelebije. Podsetio je da je lokalna samouprava stvorila uslove da se teren privede nameni i započne sa rešavanjem imovinsko-pravnih odnosa.

FK „Graničar 024“ prima i nove članove, decu 2013.godište i starije, a zainteresovani mogu da se informišu na sajtu kluba.

Ostale vesti iz ove kategorije