RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Pomeren rok za prijavu za obuke iz informaciono-komunikacionih tehnologija

Redakcija TV Subotica | 23. jul 2021. | 09:03 | Društvo

Pomeren rok za prijavu za obuke iz informaciono-komunikacionih tehnologija

Iz Nacionalne službe za zapošljavanje obaveštavaju nezaposlena lica da je pomeren rok za prijavljivanje za besplatne specijalističke obuke iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Svi zainteresovani, koji se nalaze na evidenciji NSZ, za učešće u ovom programu mogu se prijaviti najkasnije do 1. septembra ove godine, dok je novi termin za početak obuka 13. septembar.

Na osnovu Sporazuma o saradnji sa Ministarstvom za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, Nacionalna služba za zapošljavanje poziva nezaposlena lica da se prijave za pohađanje specijalističkih obuka iz oblasti informaciono-komunikacionih tehnologija. Obuke za zanimanja Software Developer, Data Analyst, IT Administrator i AI Practitioner, organizovaće kompanija ,,Semos education“ kao podršku Globalnoj inicijativi za sticanje digitalnih veština kompanije Microsoft.

Navedene obuke će biti realizovane onlajn, dok je učešće nezaposlenih lica sa evidencije NSZ, koja se prijave za ovaj vid stručnog usavršavanja, potpuno besplatno. Jedini uslov za pohađanje obuka je poznavanje engleskog jezika, a prijavljivanje kandidata će se obavljati preko sajta: gsi.algoritam.org. Lica koja su zainteresovana treba  da se jave svom savetniku za zapošljavanje u Nacionalnoj službi, radi evidentiranja.

Ostale vesti iz ove kategorije