RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Brodskom ulicom može da plovi - brod

Marijana Tolimir | 23. jul 2021. | 10:29 | Društvo

Brodskom ulicom može da plovi - brod

Za meštane šest kuća u uskoj uličici u Gatu svaki veći pljusak predstavlja noćnu moru – reka fekalija ponegde dubine i preko kolena teče Brodskom ulicom, uliva se u dvorišta, a nekima i u kuće. Lakše je tada proći brodom, nego peške. Tako je to već punih sedam godina, pričaju revoltirani stanovnici, a poslednje veće kiše proteklih dana ponovo su ih zarobile, napunile dvorišta, a kada se voda povukla, ostao je mulj i smrad.

Dragoljub Stojković koji u Brodskoj stanuje pune 34 godine kaže da se izlivanje kanalizacije nije dešavalo ranije, ali da je u poslednjih nekoliko godina učestalo. Svi su ističe zabrinuti za zdravlje, jer ih brine da ne izbije neka zaraza.

Ipak, najgore je u kući na broju šest gde od 2010. godine stanuje Marija Krivošija Belas. Marija se priseća prve poplave 2014. godine koja joj je doslovno uništila sve- od  laminata do nameštaja i samih zidova. Od tada kapiju zagrađuje džakovima peska, izdigla je dodatne stepenike, ali opet voda sa spoljne strane ulice svaki put kvasi fasadu kuće sve do prozora, a sada je ušla kroz kupatilo do kuhinje.

Zbog svih nedaća i ogromne finansijske štete, Marija je obijala pragove institucija i ustanova – kaže da je te 2014. godine na sastanku u „Vodovodu i kanalizaciji“ nuđeno rešenje, međutim do danas se ništa nije dogodilo. A dok se ništa ne rešava, ovi ljudi ne znaju više kome da se obrate, jer su tvrde pokušali sve.

 

Ostale vesti iz ove kategorije