RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Do kolena u kanalizaciji, do grla u problemima

Marijana Tolimir | 27. jul 2021. | 12:04 | Društvo

Do kolena u kanalizaciji, do grla u problemima

Nakon našeg priloga o poplavama u Brodskoj, obratili su nam se i meštani susednih ulica koji su ništa manje ugroženi nakon većih pljuskova - u kanalizaciji plivaju i Filipa Višnjića, Kalora Milodanovića, Sitnička, deo Marka Oreškovića i Banatska ulica u Gatu.

Ruža Ivković Ivandekić, koja tu stanuje punih 37 godina, kaže da je u poslednje vreme najgore-poslednje dve poplave su bile tolike da su došla glave kokoškama koje uzgaja, dok su dvorište i kuća bili puni fekalija.

Tačno preko puta Ružine kuće, na uglu Filipa Višnjića i Kalora Milodanovića, Branka Verešbaranji već četiri godine izdaje apartmane. Kako priča, nakon svakog izliva kanalizacije trpi ogromnu finansijsku štetu – što od poplave, što zbog toga što ne može da radi. Poplave pomno beleži – prošle godine ih je bilo „samo“ dve, dok ove – već četiri. I uvek isti slika – sušenje, renoviranje, dezinfekcija, čekanje da se smrad izvetri, i tako u krug do sledeće kiše.

Zabrinuti su meštani i za sigurnost dece – u susednoj ulici nalazi se vrtić, koji baš kao i njihove kuće svaki put pliva u fekalijama.

Gde je nehigijena, tu je i invazija pacova i bubašvaba. A kada se voda povuče, ostaje mulj i smrad, oštećene kuće, natopljeni zidovi. Dodatno su revoltirani, jer se kažu ogorčeni meštani, osećaju zapostavljeni – nadležne službe do ulice Kalora Milodanovića poslednje stižu.

Do zaključenje informativne emisije Kroz grad, nismo uspeli da dobijemo odgovore nadležnih na pitanja kada i kako će biti saniran problem u Gatu, kao i šta se dešava sa radovima u Malom Bajmoku koji su počeli pre godinu dana, a koji su trebali da spreče izlivanje kanalizacije. A ogorčeni meštani upravo traže samo jedno – trajno rešenje za pristojan život.

Ostale vesti iz ove kategorije