RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

SBO: Apel građanima, posebno mlađoj populaciji, da se vakcinišu

Redakcija TV Subotica | 27. jul 2021. | 13:08 | Društvo

SBO: Apel građanima, posebno mlađoj populaciji, da se vakcinišu

„U prostorijama Severnobačkog upravnog okruga, održana je sednica Saveta Severnobačkog upravnog okruga kojoj su prisustvovali, pored načelnika okruga Bojana Šoralova, kao predsedavajućeg, pomoćnik gradonačelnika Subotice za oblast ekonomskog razvoja i međunarodne saradnje i gradski menadžer Zagorka Panić, predsednik opštine Mali Iđoš Marko Lazić i zamenik predsednika opštine Bačka Topola Gabor Kišlinder.

Pored detaljne analize rada inspekcijskih službi, kao i problema vezanih za komunalnu infrastrukturu i dogovora za  rešavanje istih na teritoriji Severnobačkog okruga, članovi saveta Severnobačkog upravnog okruga, kao najvažniju tačku dnevnog reda izdvojili su analizu rada svih institucija i njihov doprinos u sprečavanju širenja virusa kovid 19.

Ono što je u ovom momentu najvažnije, a što je i zajednički stav svih članova Saveta jeste da se apeluje na građane koji se još uvek nisu vakcinisali da to što pre učine. Poseban apel se odnosi na mlađu populaciju starosne grupe od 16 do 30 godina, s tim da maloletna lica pre primanja vakcine treba da dobiju saglasnost lekara. Samo naša kolektivna odgovornost i savest može da spreči da ponovo imamo veliki broj zaraženih i da ne dozvolimo nova ograničenja i zatvaranja, trenutno je u našem okrugu vakcinisano 41,26 % građana.

Na sednici je održana i prezentacija Regionalnog centra Ministarstva odbrane Novi Sad koju je prezentovao načelnik, pukovnik Miodrag Nadlački, na kojoj su predstavljene nadležnosti, organizaciona struktura, funkcija i zadaci regionalnog centra”, piše u saopštenju Severnobačkog upravnog okruga.

Ostale vesti iz ove kategorije