RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Vakcinacija trećom dozom počela i u Subotici

Sanela Simeunović | 18. avgust 2021. | 12:23 | Zdravstvo

Vakcinacija trećom dozom počela i u Subotici

Treća doza vakcine protiv korona virusa u našem gradu daje se od danas, a do 13 časova cepivo je po treći put primilo  45 Subotičana. Sugrađani koje smo zatekli na punktu za imunizaciju u Novoj opštini, kažu da su se na dopunsku dozu odlučili kako bi zaštitili  sopstveno, ali i tuđe zdravlje. Ovo je 21. vek, medicina je napredovala, te ukoliko postoji mogućnost zaštite, zašto je ne iskoristiti, kažu. Iako se na treću dozu dolazi po prijemu SMS-a ili mejla, bilo je i onih koji su došli i bez poziva.

Kako objašnjavaju stručnjaci, ne postoji razlog zbog kog neko ne bi trebalo da primi vakcinu, s obzirom na to da je imunitet stečen prirodnim, ali i veštačkim putem, relativno kratak i traje do oko šest meseci, te nakon toga postoji mogućnost ponovnog zaražavanja. Građani sami odlučuju da li žele da se vakcinišu treći put, kao i koju vakcinu žele da prime. Takođe, postoje  rizične grupe kojima se, prema savetima lekara, preporučuje tzv. buster doza.

Svi koji žele da prime treću dozu vakcine, a prošlo je šest meseci od revakcinacije, ne treba da se prijavljuju, jer će biti obavešteni putem SMS-a i mejla, koji će sadržati link koji će ih voditi na eUpravu, gde će naći sve potrebne informacije.

Ostale vesti iz ove kategorije