RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Maglai novoj vlasti zamera kadrovska rešenja

Marijana Tolimir | 5. jul 2016. | 13:52 | Politika

Maglai novoj vlasti zamera kadrovska rešenja

Dugačak proces formiranja gradske vlasti, ali i kadrovska rešenja za članove Gradskog veća glavne su zamerke novoj vladajućoj većini u Subotici koje je još jednom izneo Jene Maglai ispred Pokreta za građansku Suboticu. Na današnjoj konferenciji za medije  Maglai je ponovo naglasio da će u Skupštini, kako sada stvari stoje,  odbornička grupa Pokreta biti jedina opozicija.

Zamerke na članove Gradskog veća koje je izneo za skupštinskom govornicom, na današnjoj konferenciji za medije Maglai je još jednom ponovio. Kako kaže, nadao se da će se ovaj put napraviti jedan ozbiljan iskorak kada su u pitanju kadrovska rešenja, te da će se staviti „sposobnost ispred podobnosti“. Pravdajući kadrove iz vremena kada je on biran na funkciju gradonačelnika, rekao je da nije imao manevarski prostor, te da mu je većina rešenja bila nametnuta.

Odborničku grupu Pokreta za građansku Suboticu koju predvodi, Maglai naziva „jedinom pravom opozicijom“ i napominje da iako nisu imali ništa protiv izbora gradonačelnika, za njega nisu glasali. Maglai je izrazio ozbiljne sumnje da je to učinila Demokratska stranka.

Na pitanje novinara da razjasni odnose između Mađarskog pokreta, za čijeg predsednika u Subotici je nedavno izabran, i Pokreta za građansku Suboticu koji predvodi, Maglai je istakao da su to dve uskopartnerske organizacije koja jedna drugu ne isključuju.

Osim što je novoj poziciji u gradu zamerio kadrove i odugovlačenje sa formiranjem većine, Maglai je dodao da će se na odgovorna mesta ponovo vratiti ljudi koji su nekad bili kadrovi Demokratske stranke. Ko su ti ljudi, bivši gradonačelnik nije hteo da otkriva, uz opasku „videćete, biće to veoma interesantno“.

Ostale vesti iz ove kategorije