RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Sport

Zlatna rukavica Rastku Simiću – Subotica ponovo dobar domaćin

Vlado Šućur | 6. septembar 2021. | 11:56 | Sport

Zlatna rukavica Rastku Simiću – Subotica ponovo dobar domaćin

Trideset i deveto izdanje međunarodnog bokserskog turnira Vojvođanska zlatna rukavica, održano je, baš kao i prvi put, u Subotici. Domaćini u gradu sportova ugostili su blizu dve stotine takmičara iz dvadeset zemalja. Viđene su kvalitetne borbe a prestižni pehar i zlatnu rukavicu poneo je domaći bokser, Rastko Simić koji je u finalu kategorije do 75 kg savladao odličnog Bugarina Vilima Čolova.

Trener reprezentacije Nenad Vasiljević bio je izuzetno zadovoljan prikazanom veštinom svojih takmičara, jednako koliko i organizacijom turnira naglasivši da je ovo dobar početak ali da je pred talentovanim mladim bokserima još mnogo rada.

Treba istaći i učinak ženskog tima reprezentacije Srbije u kojem je zablistala Sara Ćirković pošto je u finalu savladala odličnu Čerepeninu iz Rusije. Bokserski klub Spartak je bio pionir u organizaciji međunarodnih turnira u našoj zemlji, a trener Tomislav Antelj je ponosan što klub nastavlja tradiciju započetu pre gotovo pola Veka. Posebno ga raduje što su Subotičani ponovo mogli da gledaju boks na gradskom trgu.

Ostale vesti iz ove kategorije