RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Najmanje interesovanje za prvu, najveće za treću dozu vakcine

Sanela Simeunović | 16. septembar 2021. | 11:37 | Zdravstvo

Najmanje interesovanje za prvu, najveće za treću dozu vakcine

Vakcinacija se i dalje intenzivno sprovodi, a od početka imunizacije dato  je 102.000 doza ukupno, odnosno prve, druge i treće doze, kažu iz Doma zdravlja. Od tog  broja 49.000 je prva, oko 48.000 je druga, dok je trećih doza dato 4.700. Trenutno je najmanje onih koji primaju prvu dozu, pa smo tim povodom i obišli vakcinalni punkt  u  Novoj opštini, kako bismo pitali građane koju po redu vakcinu primaju, te zbog čega su se odlučili za imunizaciju. 

Vakcina ima dovoljno, poručuju iz Doma zdravlja i dodaju da je trenutno za prvu i drugu, kao i treću  dozu dostupna Fajzer i Sinofarm vakcina. Sputnjik V dostupan je  samo za treću, ali prema najnovijim informacijama ova vakcina, uskoro će  biti dostupna i za prve dve doze. Ovo je  najbolja zaštita, zbog čega nadležni apeluju na građane da se imunizuju, jer je trenutno najmanje onih koji primaju prvu dozu. 

Od ove nedelje započeta je i vakcinacija na terenu.  Do sada je tu mogućnost iskoristilo nekoliko domova, kao i „Kolevka”, gde su pretežno date treće doze. Iz Doma zdravlja ističu da im u tome pomažu Gradska uprava kao i Komunalna policija.

Ostale vesti iz ove kategorije