RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Edukacijom do oporavka turizma

Sanela Simeunović | 17. septembar 2021. | 10:34 | Društvo

Edukacijom do oporavka turizma

U okviru programa „Edukacija ljudskih resursa u turizmu Republike Srbije”, u Velikoj većnici Gradske kuće održana je radionica pod nazivom „Uspešni primeri oporavka turističkih destinacija nakon kriza i primene na Srbiju”. Ovo je jedna u nizu radionica, koje se realizuju na teritoriji cele države, sa ciljem da se učesnici upoznaju sa primerima dobre prakse savladavanja problema u razvoju i funkcionisanju turističkog tržišta u Srbiji, regionu, ali i u svetu.

Pored evaluacije turističkih destinacija i njihovih strateških koraka u prevazilaženju krize izazvane virusom kovid 19, dat je i osvrt na različite krizne situacije koje se mogu očekivati u budućnosti, kao i način za njihovo prevazilaženje.

Prema rečima Aleksandra Medakovića, direktora Turističke organizacije Subotice, koja  učestvuje u projektu, naša destinacija nije pretrpela velike gubitke.

Projekat realizuju Turistička organizacija Srbije, Centar za istraživanje i studije turizma iz Novog Sada i lokalne turističke organizacije. Predviđeno je da  traje do 1. novembra.

Ostale vesti iz ove kategorije