RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dronovima za informatičku pismenost dece

Silvia Martinović | 21. septembar 2021. | 12:35 | Društvo

Dronovima za informatičku pismenost dece

Nastavljujući saradnju sa Ministarstvom prosvete, nauke i tehnološkog razvoja, a na osnovu Memoranduma „Za lepšu školu“, Rotari klubovi u Srbiji pokrenuli su akciju za nabavku bespilotnih letelica – dronova za osnovne škole, radi učenja jezika skreč i pajton, koji su predviđeni nastavnim planom i programom iz informatike, za učenike petog i šestog razreda. Danas je i subotičkim školama uručena donacija.

Za nastavnike informatike i osnova tehnike organizovan je seminar, na kom su imali priliku da nauče kako se upravlja dronom.  Na obuku su pozvani prosvetni radnici iz Subotice, Sente, Kanjiže, Ade, Sombora, Bačke Topole, Kule i Čoke.

Do sada je organizovano šest ovakvih seminara, na kojima je učestvovalo više od 400 nastavnika, što će doprineti da deca budu u korak sa novitetima, i da programiranje uče od malih nogu.

Rotarijanci su obišli i Predškolsku ustanovu „Naša radost“,  gde su uručili vrednu donaciju.

U ime gradonačelnika Subotice, donatorima se zahvalila gradska menadžerka Zagorka Panić.

Projekat su finansijski pomogli Rotari fondacija i rotarijanci iz SAD, Nemačke, Australije, Slovenije, Severne Makedonije, Bosne i Hercegovine, Hrvatske i Srbije, a ovom prilikom sakupljeno je više od 117 hiljada dolara.

Smrtovnice
Ostale vesti iz ove kategorije