RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Potpisan Sporazum o saradnji RPK Subotica i kineske pokrajine Džeđang

Bojan Nikolić | 12. jul 2016. | 13:40 | Privreda

Potpisan Sporazum o saradnji RPK Subotica i kineske pokrajine Džeđang

Prijateljski odnosi Srbije i Narodne Republike Kine, otvorili su brojne mogućnosti uspostavljanja saradnje na svim nivoima i zajedničkim nastupima na tržištu Evropske unije. Prepoznavši zajednički interes, danas je potpisan Sporazum o saradnji između  Regionalne privredne komore Subotice i kineske privredne delegacije iz pokrajine Džeđang.

Spona saradnje regiona Subotice i kineske pokrajine Džeđang je kompanija Wolong, vlasnik austrijske ATB grupe u okviru koje posluje Sever. Poučeni dobrim iskustvom sa poslovanjem Severa, koji je nakon ulaska kineskog kapitala počeo da ostvaruje pozitivne rezultate, kineski privrednici žele detaljnije upoznavanje sa privrednim potencijalom Subotice kako bi razmotrili nove investicije.

Nedavna zvanična trodnevna poseta kineskog predsednika Si Đinpinga Srbiji, još šire je otvorila vrata kineskim privrednicima da investiraju u našu zemlju. Očekivanja političara, privrednika i javnog mnjenja su velika, a da li će sve češće posete  kineskih privrednika doneti pozitivan rezultat, pokazaće vreme pred nama.

Ostale vesti iz ove kategorije