RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Maglai izneo niz kritika na računa vlasti i opozicije

Marijana Tolimir | 4. oktobar 2016. | 13:44 | Politika

Maglai izneo niz kritika na računa vlasti i opozicije

Osvrt na poslednja četiri meseca otkako je formirana nova gradska vlast, ali i na poslednju sednicu Skupštine grada, razlozi su zbog kojih je Pokret za građansku Suboticu sazvao konferenciju za medije. Jene Maglai, predsednik odborničke grupe Pokreta, izneo je niz kritika na račun vlasti, ali i na račun opozicije.

Ako se po jutru dan poznaje, onda se Subotici loše piše – smatra Jene Maglai. Odluka o sahranjivanju koju je Pokret predložio, a većina odbila, deo dobiti u javnim komunalnim preduzećima koju vlast „ne želi da da radnicima“ a kolektivnim ugovorom su obavezani na tako nešto, zatim jedno mesto u Gradskoj izbornoj komisiji za Pokret umesto dva – sve su to loši potezi pozicije prema mišljenju odbornika iz redova  Pokreta za građansku Suboticu. Osim tema sa poslednje Skupštine, na meti kritike bili su i prvi meseci gradske vlasti.

Nisu izostale ni kritike na račun opozicije, koja prema rečima Maglaija „ćuti“.

Za razliku od perioda kada je on bio gradonačelnik, Maglai smatra da je sadašnja skupštinska većina u znatno boljoj poziciji, budući da ima apsolutnu vlast i samim tim i obavezu prema građanima da napravi raskid sa praksom iz prošlosti, što nije učinjeno. Bilo je vreme za dubinske reforme, a umesto reformi napravljen je korak unazad, pesimističan je bivši gradonačelnik.

Ostale vesti iz ove kategorije