RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Održan okrugli sto posvećen dijalogu poslodavaca i sindikata radnika

Bojan Nikolić | 14. novembar 2016. | 14:13 | Privreda

Održan okrugli sto posvećen dijalogu poslodavaca i sindikata radnika

Okrugli sto na temu „Socijalni dijalog između sindikata i poslodavaca u Srbiji i uloga Republičke Agencije za mirno rešavanje radnih sporova“ održan je danas u prostorijama Regionalne privredne komore Subotica. Okrugli sto je organizovan u cilju unapređenja socijalnog dijaloga u Srbiji sa posebnim osvrtom na uspostavljanju i razvoju socijalnog dijaloga u privrednim društvima.

Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja ustanovilo je potrebu za organizacijom okruglih stolova kako bi se ukazalo na važnost socijalnog dijaloga s obzirom na činjenicu da je to najbolji model za rešavanje svih sporova.

Zoran Lazić, pomoćnik ministra: „Na državi je da razvija taj dijalog i da uspostavi pravi zakonodavni i institucionalni okvir i da potpomogne razvoj socijalnog dijaloga. Takođe treba da ukažemo na važnost poslodavcima i sindikatima da sve svoje sporove reše mirnim putem.“

Nenad Ivanišević, državni sekretar: „Naša ideja jeste da serijom okruglih stolova podstaknemo i sindikate i radnike da se sindikalno organizuju ne samo u državnim firmama, već i u privatnom sektoru kojih je sve više i više. Na primer, znamo da se u Privrednoj zoni Mali Bajmok nalazi veliki broj stranih firmi koje zapošljavaju domaće radnike i svakako treba podstaći obe strane na sindikalno organizovanje.“

Uloga Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova veoma je bitna u rešavanju problema. Od uključivanja agencije 2005. godine, uočeno je smanjenje broja sudskih sporova, kao i povećanje direktnih rešavanja problema kroz konstruktivni dijalog poslodavca i sindikata.

Mile Radivojević, direktor Republičke agencije za mirno rešavanje radnih sporova: „Prednosti su brojne. Svako rešenje u tom kolektivnom radnom sporu do kojeg se dolazi u postupku pred agencijom je win win rešenje. To je rešenje koje podrazumeva da su i sindikati i poslodavci našli zajednički jezik i došli do rešenja koje je obostrano prihvatljivo.“

Prestanak radnog odnosa i pokretanje disciplinskih postupaka, najčešći su vidovi sukoba između zaposlenih i poslodavaca.  U Savezu samostalnih sindikata Subotice  su potpisivanjem kolektivnih ugovora sa javnim preduzećima, predvideli sve načine rešavanja individualnih i kolektivnih sporova kako bi izbegli sudske procese.

Ištvan Huđi, potpredsednik SSSS: „Imamo neke situacije koje znamo i koje će eventualno biti i koje će na ovaj način eventualno biti izbegnute ako postoji obostrano razumevanje i saradnja a ako dođe do širenja konflikta onda nažalost taj konflikt se rešava na sudu.“      

Interes za kvalitetan kolektivni ugovor, socijalni dijalog i odsustvo sudskih sporova postoji  i kod poslodavaca i zaposlenih. Razvijanjem dijaloga uz prisustvo predstavnika vlasti obe strane približavaju svoje stavove u cilju razvijanja kvalitetnog radnog ambijenta, koji doprinosi stabilnosti unutar privrednog društva.  

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije