RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Razvojni fond Vojvodine predstavio preduzetnicima svoje konkurse

Bojan Nikolić | 15. novembar 2016. | 13:50 | Privreda

Razvojni fond Vojvodine predstavio preduzetnicima svoje konkurse

Udruženje poslodavaca Grada Subotice u saradnji sa lokalnom samoupravom, organizovalo je sastanak predstavnika Razvojnog fonda Vojvodine i privrednika. Na sastanku se razgovaralo o mogućnostima dobijanja kredita za investicije i obrtnih sredstava namenjenih poslodavcima i preduzetnicima sa teritorije Subotice.

Razvojni fond Vojvodine obezbedio je sredstva za finansiranje projekata tokom godine, međutim,ona nisu dovoljno iskorišćena. Razlog za to su nedovoljna informisanost preduzetnika kao i činjenica da se mnogi ne usuđuju da koriste mogućnosti fondova. Organizacijom sastanaka uz prisustvo predstavnika pokrajinskog Razvojnog fonda, privrednicima se pruža mogućnost da iz prve ruke saznaju sve detalje u vezi sa apliciranjem sa  projektima.

Milan Jerinkić, Udruženje poslodavaca Grada Subotice: „Fond za Razvoj Vojvodine u ovom momentu obezbeđuje sredstva za investicione kredite i obrtna sredstva, tako da će predstaviti danas svoje uslove. Sa druge strane ovo je radni sastanak na kome su poslodavci spremni da iznesu svoje ideje i projekte. Dogovorili smo se da razgovaramo međusobno, da vidimo šta je realnost i kako da poboljšamo naš položaj, naravno govorim o poslodavcima.“

Razvojni fond trenutno ima 11 raspisanih konkursa koji su otvoreni do kraja godine. Za privredu je namenjeno šest konkursa od čega su tri za kratkoročno a tri za dugoročno kreditiranje. Maksimalan iznos kredita je 100 miliona dinara na 7 godina sa dve godine grejs perioda.

Jelena Trenkić, Razvojni Fond Vojvodine: „Pravna lica i preduzetnici mogu da apliciraju na sve projekte kod nas. Mi imamo kredite za obrtna sredstva, za finansiranje izvoza, trajna obrtna sredstva, investicione projekte, velike investicione projekte i za TOS. Mislim da imamo prilično široku paletu proizvoda.“

Razvojni fond Vojvodine osnovan je 2013. godine na osnovu Zakona o razvojnom fondu AP Vojvodine sa ciljem da učestvuje u realizaciji programa i projekata zasnovanih na ekonomskim principima za potrebe razvoja poljoprivrede, privrede, podsticanja osnivanja malih i srednjih               preduzeća kao i razvoja preduzetništva, podsticanja zapošljavanja, izvoza  kao i finansiranja drugih programa i projekata. Osnivači razvojnog fonda su AP Vojvodina sa 78,11% udela u osnovnom kapitalu dok Republika Srbija učestvuje sa 21,89% udela.

 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije