RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

PGS: Osvrt na poslednju sednicu Skupštine grada

Marijana Tolimir | 27. novembar 2016. | 14:22 | Politika

PGS: Osvrt na poslednju sednicu Skupštine grada

Neke od tačaka dnevnog reda sa prošlonedeljne sednice Skupštine grada, bile su tema konferencije za medije Pokreta za građansku Suboticu: Odluka o formiranju gradskih opština na teritoriji Subotice, PU „Naša radost“ i KFW program za poboljšanje stanja jezera Palić i Ludaš.

Da su se baš sad stekli uslovi za formiranje tri gradske opštine na teritoriji Subotice – Jene Maglai je rekao na sednici Skupštine grada, a na današnjoj konferenciji – ponovio. Međutim, političke volje za tako nešto očigledno nema – tvrdi on i dodaje da će odbornička grupa Pokreta za građansku Suboticu ovu Odluku opet predložiti, kako bi se ova tačka dnevnog reda našla pred odborinicima.

Maglai se ponovo osvrnuo i na odbijeni predlog za razrešenje članova Upravnog odbora PU „Naša  radost“, iako odbornička grupa PGS smatra da je direktor najveći krivac za loše stanje u ovoj ustanovi.

Na konferencijI je bilo reči i o projektu sanacije jezera Palić i Ludaš koji finansira nemačka KFW banka. Prema rečima odbornika Jožefa Hužvara, kasni se sa planom detaljne regulacije za obalu Ludaškog jezera, pa će umesto u januaru, u najboljem slučaju biti završen do aprila sledeće godine.

Maglai je na konferenciji za medije prozvao i – same medije. Prema njegovim rečima, na portalu subotica. com, objavljeno je nekoliko tekstova, koji su, kako je rekao, imali za cilj diskreditaciju Pokreta. Maglai pritom nije naveo o kojim tekstovima je reč, a i prvenstveno je imao primedbe  na komentare  koje ostavljaju posetioci sajta.

Ostale vesti iz ove kategorije