RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Seminar u okviru Drugog poziva Interreg - IPA programa

Aleksandra Orlić | 29. novembar 2016. | 14:34 | Privreda

Seminar u okviru Drugog poziva Interreg - IPA programa

Seminar Info dani za potencijalne podnosioce predloga projekata u Srbiji u okviru Drugog poziva Interreg- IPA programa prekogranične saradnje Mađarske i Srbije, održan je danas na Otvorenom univerzitetu. Pod sloganom „Dobri susedi stvaraju zajedničku budućnost“, ovaj program pomaže razvoj i stabilnost pograničnog regiona, unapređuje opšti kvalitet života, omogućava ekonomsku saradnju organizacija iz ove dve zemlje, neguje zajednički identitet, kulturno i istorijsko nasleđe i doprinosi ekološkoj održivosti i isgurnosti.

Interreg-IPA program prekogranične saradnje Srbije i Mađarske implementira se u okviru finansijskog perioda 2014-2020 Evropske unije. Program finansira i podržava zajedničke projekte neprofitnih organizacija iz okruga Čongrad i Bač-Kiškun iz Mađarske i okruga Zapadna, Severna, Južna Bačka, Severni, Južni i Srednji Banat i Srem u Srbiji. Ukupan iznos sredstava u iznosu od 21,5 miliona evra namenjen je širokom dijapazonu podnosilaca predloga projekata u pograničnom regionu dve zemlje, koji se bave jednom od četiri oblasti predviđenih programom.

Relja Burzan, šef Antene zajedničkog Sekretarijata Interreg–IPA programa: „Ovaj konkurs podeljen je u četiri prioriteta, prvi se tiče zaštitne životne sredine (vodoprivrede), drugi se odnosi na saobraćaj, potom turizam i kulturno nasleđa i poslednja je saradnja i razvoj malih i srednjih preduzeća sa naučnim institucijama. Ne mogu konkurisati mala i srednja preduzeća, ali to mogu učiniti Udruženja preduzeća, Privredne komore, Klasteri, Zadruge i tako dalje. Postoje tri kriterijuma za prijavu: da je firma registrovana na Programom obuhvaćenoj teritoriji, neprofitnog karaktera i da ima bar jednu partnersku organizaciju iz druge države. Potrebno je obezbediti samo 15 posto sopstvenog učešća, ostalo se finansira Programom“.

Seminar Info dani se održava u našoj i zemlji naših severnih suseda, sa ciljem da se zainteresovanim neprofitnim organizacijama predstave karakteristike Programa, proces podnošenja prijave i omogući  direktna konsultacija sa programskim menadžerima, kao i umrežavanje sa novim partnerima. Poziv za prikupljanje predloga projekata otvoren je do 31. januara 2017. godine, a zainteresovani mogu pronaći detaljnije informacije na sajtu www.interreg-ipa-husrb.com.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije