RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Novi set „e-usluga“ prezentovan u RPK-u

Aleksandra Orlić | 13. decembar 2016. | 15:17 | Privreda

Novi set „e-usluga“ prezentovan u RPK-u

U Regionalnoj privrednoj komori, danas je prezentovan novi set elektronskih usluga, koje će doprineti efikasnijoj elektronskoj razmeni informacija, kao i lakšem i bržem poslovanju privrednika.

Po uspostavljanju jedinstvenog komorskog sistema, od 1. januara naredne godine, privrednicima će biti omogućeno da potrebnu dokumentaciju po osnovu javnih ovlašćenja dobiju i u regionalnim privrednim komorama, što će značajno olakšati procese poslovanja i doprineti smanjenju troškova  iako će zahtevi za izdavanje i dalje imati svoju cenu.

Snežana Pešić, Centar za usluge i posredovanje PKS:  „Modernizujući komorski sistem mi smo želeli da se približimo privrednicima, istovremeno da im ostavimo dovoljno vremena da se posvete svojim dnevnim aktivnostima i da bez dolaska u Beograd u svojoj kancelariji mogu da apliciraju za sve usluge i izdavanje svih potvrda, uverenja, mišljenja i sertifikata koja su im potrebna kako za poslovanje u zemlji tako i za izvoz robe.“

Novi informacioni sistem obuhvata pet grupa usluga, u koje spadaju potvrde, uverenja i mišljenja za poslovanje u Srbiji, uvozno-izvozna dokumentacija, Sertifikat Excellent SME, kompletna carinska tarifa u elektronskoj formi i privatno obezbeđenje, do kojih će privrednici iz našeg grada moći da dođu jednim „klikom“ u svojoj kancelariji a putem Regionalne privredne komore Subotica.

Nebojša Ševo, RPK Subotica: „Mislim da će ovaj sistem umnogome olakšati privrednicima, jer nema potrebe da direktno ili putem Pošte komuniciraju sa Beogradom. Uverenja koja su do sada dobijali tamo, moći će sada dobijati ovde.“

Transformacija komorskog sistema počela je digitalizacijom usluga i uvođenjem internet portala eketronskog poslovanja još u septembru, o čemu više podataka možete naći na internet stranici usluge.pks.rs.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije