RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Usvojen budžet Grada za 2017. godinu

Marijana Tolimir | 27. decembar 2016. | 14:01 | Politika

Usvojen budžet Grada za 2017. godinu

Budžet Grada za 2017. godinu usvojen je danas većinom glasova. Odbornici iz redova pozicije stanovišta su da je budžet kako razvojni, tako i strateški, dok deo opozicije tvrdi upravo suprotno.

Sa 44 glasa za, 13 protiv i 3 uzdržana, usvojen je budžet Grada Subotice za 2017. godinu, koji  iznosi nešto više od šest milijardi dinara. Prema rečima gradonačelnika Subotice, Bogdana Labana, ovakav budžet je realan i razvojni,  budući da je čak 23 odsto budžeta  namenjeno za investicije.  Zahvaljujući značajnoj podršci sa pokrajinskog i republičkog nivoa, biće omogućena tri kapitalna projekta za Suboticu: završetak Ipsilon kraka, nastavak radova na Pozorištu, kao i razvoj banje Palić.

Iako je zakonskim izmenama predviđeno da u gradskom budžetu od poreza na zarade umesto 80 odsto, sada ostane 77 odsto, planirani budžet predviđa povećanje sredstava po ovom osnovu.

S druge strane, deo opozicije tvrdi da budžet nije ni strateški ni razvojni.

Osim budžeta, pred odbornicima danas su se našle i odluke o planovima detaljne regulacije za MZ „Peščara“ i „Železničko naselje“, kao i kadrovske izmene – u upravnim i nadzornim odborima nekolicine ustanova u Gradu. Sa dnevnog reda su i skinute dve tačke: Odluka o pokretanju inicijative za obrazovanje gradskih opština, kao i Rešenje o razrešenju članova upravnog odbora PU „Naša radost“. Predlagači su, kao i na prošloj sednici, bili odbornici Pokreta za građansku Suboticu.

Ostale vesti iz ove kategorije