RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Preminuo Slavko Parać

Redakcija TV Subotica | 7. februar 2017. | 14:26 | Politika

Preminuo Slavko Parać

Slavko Parać, dugogodišnji funkcioner Demokratske stranke, odbornik i nekadašnji predsednik Skupštine Subotice, preminuo je sinoć u 63. godini života nakon duge i teške bolesti.  

Povodom smrti Slavka Paraća, oglasio se Gradski odbor Demokratske stranke saopštenjem koje u celosti prenosimo: „Istaknuti društveno – politički radnik, veliki borac za pravdu, dijalog i toleranciju, Slavko Parać, preminuo je 07.02.2017. godine, posle duge i teške bolesti u 63. godini života. Slavko je svoju političku karijeru započeo u svojoj ranoj mladosti angažovanjem u Savezu socijalističke omladine u Subotici, nakon čega je postao predsednik Saveza socijalističke omladine Jugoslavije. U svojoj bogatoj političkoj karijeri obavljao je mnoge značajne funkcije u Subotici, u organima Autonomne pokrajine Vojvodine, kao i saveznim organima. Subotičani će ga pamtiti kao jednog od osnivača antiratnog pokreta Golubovi Subotice i predsednika Saveza građana Subotice. Poslednjih 12 godina svog života posvetio je radu u Demokratskoj stranci gde je u jednom mandatu bio predsednik Gradskog odbora i poslanik Skupštine Autonomne pokrajine Vojvodine, a u četiri poslednja mandata i odbornik u Skupštini grada Subotice gde je obavljao i funkcije zamenika predsednika i predsednika Skupštine grada Subotice.Drug Slavko, kako je sa osmehom prihvatao da ga zovemo, plenio je svojom otvorenošću, osmehom i optimizmom, nalazeći vremena za svakog ko mu se obratio. Njegova nepresušna energija nas je sve okupljala i inspirisala u najtežim trenucima. Njegovim preranim odlaskom subotička javnost ostala je bez vrednog i požrtvovanog političkog aktiviste, a oni koji su imali privilegiju i čast da ga lično poznaju ostali su bez iskrenog prijatelja i čoveka velikog srca.“

Komemoracija povodom smrti Slavka Paraća održaće se sutra u 12 časova u Velikoj većnici Gradske kuće, a sahrana će se obaviti u 15 časova  na Palićkom groblju iz mrtvačnice.

 

Ostale vesti iz ove kategorije