RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Održana sednica Grupacije mlekarske i Grupacije klanične industrije

Aleksandra Orlić | 13. februar 2017. | 14:53 | Privreda

Održana sednica Grupacije mlekarske i Grupacije klanične industrije

Unapređenje funkcionisanja  jedinstvenog komorskog sistema i procenjivanje realnih mogućnosti formiranja sekcija grupa, bile su teme sednice Grupacije mlekarske industrije i Grupacije klanične industrije Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Privredne komore Srbije, koja je održana u Regionalnoj privrednoj komori.

Početkom prošle godine na snagu je stupio Zakon o privrednim komorama Srbije, a u avgustu iste godine usvojen je i Statut, koji je iznedrio poslovnike o radu grupacija i odbora Udruženja. Zadatak današnje sednice bio je usklađivanje sa novim propisima.

Nenad Budimović, sekretar Udruženja za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda PKS: „Cilj nam je da napravimo reprezentativna udruženja  privrednika, da svojim aktivnostima prema Ministarstvima i Vladi Republike Srbije imamo zaista adekvatne inicijative za promenu zakona, podzakonskih akata, uređenje tržišta i sprečavanje sive ekonomije. Sve su to situacije koje zahvataju bilo koju vrstu proizvodnje. Da bi naša reprezentativnost bila dobra, i prepoznata kao drugi tas na vagi u Vladi Republike Srbije i referentnim ministarstvima, nama je neophodno da veliki broj kompanija učestvuje pa čak i ona udruženja koja su van Komore. To je način da okupimo sve naše proizvođače i prerađivače hrane.“

Udruženje za stočarstvo i preradu stočarskih proizvoda Privredne komore Srbije čine predsednici i zamenici predsednika grupacija iz oblasti živinarstva, ribarstva, klanične i mlekarske industrije, primarne proizvodnje u stočarstvu, veterinarske službe i druge koje šifra delatnosti okuplja u jedinstveni komorski sistem, međutim Zakon obavezuje da svi bez obzira da li su obuhvaćeni obaveznim članstvom Privredne komore Srbije ili ne, budu deo sistema i da imaju priliku da rade.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije