RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Praktičan deo projekta „Bio-agro dom“

Karolina Bašić | 28. februar 2017. | 14:10 | Poljoprivreda

Praktičan deo projekta „Bio-agro dom“

U okviru projekta „Bio-agro dom“, koji Udruženje „Terra’s“ realizuje u saradnji sa Regionalnom razvojnom agencijom „Panonreg“, juče je održan praktičan deo na Bio-farmi „Mamužić“ u Ljutovu.

Tradicionalna Bio-škola Udruženja „Terra’s“ i ove godine je održana. Nakon teoretskog dela u Mišićevu i u Subotici, praktični deo je realizovan na Bio-farmi „Mamužić“. Polaznicima seminara demonstrirano je na koji način mogu da se bave organskom proizvodnjom, uključujući povrtarstvo, ratarstvo, voćarstvo i plasteničku proizvodnju.

Bio-farma „Mamužić“ ogranskom proizvodnjom bavi se od 2003. godine, a od 2006. godine je i sertifikovana, na ukupnoj površini od 21 hektar. Od ove godine, vlasnik Josip Mamužić, odlučio se za plasteničku proizvodnju, jer kako kaže, tržište zahteva što više svežih povrtarskih proizvoda.

Polaznicima Bio-škole održano je i predavanje o osnovama organske proizvodnje u stočarstvu. Bio-farma „Mamužić“ nije registrovana za organsko stočarstvo, iako ima sve uslove jer se životinje hrane organskom hranom.

Zahvaljujući  projektima kao što je „Bio-agro dom“, zainteresovanima je pružena kompletna slika organske proizvodnje, kako teoretski, tako i praktično, a sve u cilju razmene iskustva i što lakšeg prevazilaženja mogućih problema.

Ostale vesti iz ove kategorije