RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Kompanija „Joviste“ obeležila deceniju poslovanja

Aleksandra Orlić | 2. mart 2017. | 13:38 | Privreda

Kompanija „Joviste“ obeležila deceniju poslovanja

Povodom desetogodišnjice postojanja i uspešnog rada, kompanija „Joviste“ organizovala je prvi stručni skup o energetskoj efikasnosti PVC stolarije u građevinarstvu i trendovima u ovoj oblasti.

Stručnom skupu na temu „Energetska efikasnost i ušteda energije primenom PVC stolarije u građevinarstvu – trendovi razvoja fasadnih PVC prozora i vrata“, prethodio je obilazak proizvodnog pogona kompanije „Joviste“, koja se bavi proizvodnjom i prodajom aluminijumskih i PVC prozora i vrata. Dugogodišnji naporan rad i trud nagrađen je  brojnim priznanjima, a na pragu su sertitifikacije četiri sistema kvaliteta – ISO 9001, ISO 14001, ISO 18001 i ISO 50001. Prošle godine, kompanija je uložila preko 500.000 evra u modernizaciju proizvodnje i automatizovanu liniju CAD-CAM koja može da proizvede i do 80 otvora za osam sati, a sve u želji da kupac dobije vrhunski kvalitet.

 Ljuben Hristov, predstavnik „Joviste“ d.o.o.: „Sve ovo što mi radimo i činimo je u cilju kako rasta firme, tako i naših krajnjih korisnika – kupaca. Veoma nam je bitno da oni budu zadovoljni, a ako to ne učinimo onda zaista nismo ništa postigli.“

Proslava decenije uspešnog poslovanja, okupila je brojne poslovne partnere, prijatelje i kupce kompanije „Joviste“, kojima je prezentovana redefinisana strategija preduzeća i planovi daljeg razvoja. Eminentni stručnjaci govorili su o energetskoj efikasnosti i značaju PVC stolarije. Potrošnja energije za stanovanje u Srbiji je izuzetno velika i iznosi oko 108 kilovat-sati po metru kvadratnom godišnje, dok u razvijenim zemljama, poput Nemačke, ona dostiže maksimalno 50 kilovat-sati. Profesor doktor Dragan Škobalj sa Fakultet za industrijski menadžment iz Beograda smatra da se potrošnja u velikoj meri može smanjiti i time ostvariti značajna ušteda u državnom budžetu.

prof. dr Dragan Škobalj, Fakultet za industrijski menadžment Beograd: „Odgovorno tvrdim da se ugradnjom kvalitetnih prozora, potrošnja energije može smanjiti minimum 40 posto. Instalisana snaga u toplanama u Srbiji je negde oko 6,5 hiljada megavata, a mi bismo je na ovaj način mogli smanjiti za 2600 megavata, što bi na godišnjem nivou iznosilo 360 miliona evra. Pomnožimo li 360 miliona sa deset godina dobijemo 3,6 milijardi evra. Nama, našoj državi, ne trebaju nikakvi krediti nego trebamo racionalno upravljati energijom. Da ne govorim o drugim pratećim problemim kada koristimo električnu energiju koja je visokosofisticirani vid energije i koju ne smemo nikako koristiti kao toplotnu energiju jer smo je jednom proizveli u termoelektranama spaljivanjem uglja. Ja govorim integralno kako obezbediti održivi razvoj ekonomije, društva i životne sredine - samo ako na adekvatan način uključimo energetsku efikasnost.“

Za kompaniju „Joviste“ 2017. je godina „Otvorenih vrata“, u kojoj će se najveća pažnja posvetiti  očuvanju i proširenju dobrih partnerskih odnosa, kao i modernizovanom načinu poslovanja.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije