RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Predstavnici Privredne komore Srbije posetili kompaniju Masterplast

Bojan Nikolić | 5. mart 2017. | 16:12 | Privreda

Predstavnici Privredne komore Srbije posetili kompaniju Masterplast

Predstavnici Privredne komore Srbije i Regionalne privredne komore za Severnobački okrug, obišli su danas preduzeće Masterplast. Ova poseta je organizovana sa ciljem upoznavanja privrednika sa implementacijom novog Zakona o privrednim komorama i sa novom ulogom Privredne komore, koja predstavlja posrednika između privrede i države.

Posrednička uloga komorskog sistema koja je ostvarena zahvaljujući povezivanju i integrisanju komora u regionima, ogleda se i u seriji sastanaka sa privrednicima, na kojima, kroz dijalog, predstavnici Komore sagledavaju realno stanje na terenu ali i prave smernice za unapređenje ukupnog privrednog ambijenta.

Miroslav Lutovac, direktor sektora industrije PKS: Naravno da iskustva ovako dobrog privrednika mogu biti od koristi i drugim privrednicima. Pogotovo sa aspekta novog pristupa komore koje promoviše i koja pokušava da podigne na viši nivo formiranje tzv. lanaca vrednosti. Želja nam je da od same sirovine pa do krajnjeg proizvoda taj ciklus zaokružimo na našoj teritoriji.“

Slobodan Vojinović, predsednik PKS –RPK za Severnobački upravni okrug: U kompaniji Masterplast je prisutna jedna kompilacija više poslovnih stvari, dakle ovde imamo pozitivan zajedničke strane i domaće investicije, korporativnu odgovornost i inovacije. To je upravo praktičan primer da može da se uradi samo je potrebna volja. Kroz razgovor sa direktorom ove kompanije ustanovili smo da čovek poznaje komorski sistem i sada je na nama da zajedno informacije i sugestije prosledimo ka vladi sa ciljem stvaranja boljeg poslovnog ambijenta. U suštini želimo da se preko komora malo više privrednici pitaju.

Zakon o privrednim komorama omogućava privrednicima lakši put za dostavljanje primedbi i sugestija  zakonodavcima, za koje smatraju da mogu unaprediti ukupan privredni ambijent.

Tivadar Bunford, direktor Masteplast grupe: „Ova poseta je od izuzetno velikog značaja za mene kao privrednika,  jer uvek sam se borio za to da privredu smestimo u prvi plan. Ukoliko se to dogodi, tada će se osetiti prosperitet u državi, jer sa prilivom više sredstava od poreza, otvoriće se više mogućnosti. Nadam se da će prosperitetom privrede i stanja u državi biti smanjen odliv radne snage u narednom periodu.“

Kompanija Masterplast zapošljava preko 400 radnika u proizvodnji. U toku je izgradnja nove proizvodne hale za proizvodnju staklene vune, u kojoj bi posao trebalo da dobije preko 100 ljudi. U Srbiji posluju od 2008. godine a svoje proizvode izvoze u zemlje EU u regionu. 

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije