RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Domu zdravlja u Tavankutu doniran klima uređaj

Aleksandra Orlić | 14. mart 2017. | 14:49 | Politika

Domu zdravlja u Tavankutu doniran klima uređaj

Članice Gradskog odbora Pokreta socijalista  donirale su Domu zdravlja u Tavankutu klima uređaj koji će olakšati lečenje pacijenata i rad medicinskog osoblja ove zdravstvene ustanove.

Prilikom nedavne proslave Dana žena, koju su organizovale članice subotičkog odbora Pokreta socijalista, Ognjen Pjevač, lekar u tavankutskoj ambulanti, inače član ove stranke, napomenuo je kako jedna klima, koja je od neprocenjivog značaja za pacijente, u proseku košta kao 150 kafa. To je podstaklo žene iz Pokreta socijalista da se odreknu jedne do dve kafe i od tako ušteđenog novca kupe klima uređaj za potrebe ambulante u Tavankutu, u kojoj se leči oko 5.000 odraslih osoba i oko 1.000 dece.

Ognjen Pjevač, doktor Doma zdravlja Tavankut: „U ovoj ambulanti se leči oko 6.000 ljudi, a mi imamo probleme koje imaju svi u zdravstvu samo što su oni ovde vidljiviji i izraženiji, upravo zbog loše infrastrukture u našoj zemlji kojom se više pažnje poklanja većim gradskim ustanovama. Pozvao bih sve ljude dobre volje da se priključe ovoj akciji i da zamene jednu šoljicu kafe za čašicu razgovora kod svog lekara.“

Đenđika Seleši, članica Pokreta socijalista Gradskog odbora Subotice: „Jedna kafa košta 100 dinara, a 150 do 200 kafa može da zameni nešto što je veoma potrebno našim pacijentima, pogotovo u prigradskim naseljima gde možda imate instalirane klima uređaje u ambulantama ali većina ne radi. Sada nam dolazi leto i nastupaju izuzetne vrućine, hajde da svi zajedno učinimo ono što možemo, što smo uradile i mi članice Pokreta socijalista Gradskog odbora Subotice, a to je da smo jednu izuzetnu rečenicu našeg stranačkog kolege dr Pjevača zapamtile i smatramo je neverovatnim poklonom, odlična ideja i odlična akcija.“

Dom zdravlja i ambulantu u Tavankutu posetila je pomoćnica pokrajinskog sekretara za socijanu politiku, demografiju i ravnopravnost polova, Svetlana Selaković, kako bi sagledala realno stanje u ovoj zdravstvenoj ustanovi, za potrebe projekta koji će se realizovati u narednom periodu na teritoriji Vojvodine.

Svetlana Selaković, pomoćnica Pokrajinskog sekretara: „Moja ideja je bila da obiđem mesta po Vojvodni, kako opštinska tako i prigradska, jer vi ako ženama ne pružite podršku počev od zdravstvene i ekonomske, neće biti ni dece. Ono što je karakteristično za mala mesta je to da nemaju dovoljan broj dece i nemaju pedijatra, a konkretno u Tavankutu je problem to što pedijatra imaju, ali dolazi samo jednom nedeljno. U Severnobačkom okrugu, Subotici i okolnim mestima, imamo značajan odliv stanovništva i u poslednjih  četiri do pet godina zvanično nema oko 4.500 stanovnika, a o uslovima i razlozima zašto nas ima toliko manje znaćemo posle projekta koji će obuhvatiti opsežna istraživanja u celoj Vojvodini.“

Članice Gradskog odbora Pokreta socijalista će u narednih nekoliko meseci donirati još jednu klimu tavankutskoj ambulanti. Međutim, to ne rešava sve probleme koje ova zdravstvena ustanova ima, jer su tu i zastareli inhalatori, ekg aparati, dotrajali prozori i enterijer, nedostatak štampača. Zaposleni u Domu zdravlja u Tavankutu se nadaju da će se uz pomoć ljudi koji su u mogućnosti i žele da pomognu, i ovi problemi uskoro rešiti.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije