RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Poljoprivreda

Subotički poljoprivrednici zainteresovani za pokrajinske konkurse

Bojan Nikolić | 23. mart 2017. | 09:30 | Poljoprivreda

Subotički poljoprivrednici zainteresovani za pokrajinske konkurse

Konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo u poslednje vreme izazivaju veliku pažnju poljoprivrednika sa teritorije Subotice. Na internet stranici Pokrajinskog sekretarijata od početka meseca objavljeno je 13 konkursa za dodelu sredstava, koje paori mogu usmeriti u proizvodnju, kupovinu opreme ili investirati u infrastrukturu neophodnu za razvoj.

Zainteresovanost subotičkih poljoprivrednika za konkurse beleži konstantan rast, zahvaljujući bespovratnim sredstvima i visokom procentu sufinansiranja. Projekti su uglavnom već unapred spremni, jer imaju odličnu  saradnju sa Poljoprivrednom stručnom službom, koja ih od početka godine edukuje i redovno obaveštava o konkursima.

Poslednje objavljeni  konkursi Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, odnose se na dodelu sredstava za podizanje ribnjaka, opremanje poljočuvarske službe, uređenje kanalske mreže kao i za nabavku opreme za hladnjače i sušare za aromatično, začinsko i lekovito bilje. Konkursi su otvoreni do 31. maja.

Ostale vesti iz ove kategorije