RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Mladim matematičarima uručene nagrade

Karolina Bašić | 28. mart 2017. | 14:30 | Društvo

Mladim matematičarima uručene nagrade

Učenicima osnovnih škola, od četvrtog do osmog razreda, koji su na okružnom takmičenju iz matematike ostvarili zapažen uspeh, danas su u Velikoj većnici uručene nagrade, priznanja i pohvale.

Okružno takmičenje za osnovnoškolce održano je 25. marta. Učestvovalo je 136 učenika, iz Subotice, Bačke Topole i Malog Iđoša. Domaćin i organizator takmičenja bila je OŠ „Kizur Ištvan“.

Vesna Dulić, direktorica OŠ „Kizur Ištvan“: „Takmičenje je uredno proteklo, deca su lepo radila zadatke, dva i po sata. Naši sponzori su danas omogućili da im podelimo nagrade, a nagrada ima jako mnogo. Od 136 učesnika, 92 njih će biti, što nagrađeno, što pohvaljeno.“

Igor Engi, Andrej Čolić i Veljko Joksović, troje su od 14 učenika koji su na takmičenju osvojili prvo mesto.

Samo učenici od šestog do osmog razreda mogu da ostvare plasman na republičko takmičenje, koje će se održati 29. aprila u Beogradu.

Ljubica Kiselički, predsednica Takmičarske komisije za mlade matematičare: „Mi očekujemo odluku republičke komisije, koji su pragovi za državno takmičenje. To ćemo već imati u ponedeljak, ali smo sigurno da, zbog visokog broja bodova, imamo tri učenika na državnom, a verujemo da će to biti možda i više.“

Budući da su rezultati sa državnog takmičenja za srednjoškolce već poznati, danas je bila prilika da se i njima čestita na postignutom uspehu. Od njih petoro  iz Subotice, četvoro je ostvarilo zavidan uspeh i oslobođeni su prijemnog ispita prilikom upisa na fakultet.

Nataša Aleksić, član GV zadužena za obrazovanje:  „To je veoma značajno za naš grad, već drugi put ove godine, u jednom kratkom vremenskom periodu smo ovde. Vrlo smo ponosni na njih i tu smo da im damo podršku za dalje i da im kažemo da će Grad uvek da stoji iza ovih takmičara, iza ovih učenika i koliko god je u našoj mogućnosti, da im pomognemo jer nas oni zaista, sa njihovim rezultatima, čine srećnim i ponosnim.“

Pred mladim matematičarima su  pripreme za predstojeće republičko  takmičenje, a priznanja koja su im danas uručena, svakako će poslužiti kao značajan podsticaj.

Ostale vesti iz ove kategorije