RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Zdravstvo

Polovinom godine nova angio-sala, do kraja Odeljenje pulmologije

Aleksandra Orlić | 30. mart 2017. | 14:37 | Zdravstvo

Polovinom godine nova angio-sala, do kraja Odeljenje pulmologije

Predsednik Skupštine AP Vojvodine, Ištvan Pastor,  pokrajinski  sekretar za zdravstvo, dr Zoran Gojković i gradonačelnik Subotice Bogdan Laban, obišli su danas u pratnji domaćina, v.d. direktora Opšte bolnice Subotica, dr Slobodana Puškara, prostorije buduće angio - sale i novog Odeljenja za plućne bolesti u ovoj zdravstvenoj ustanovi.

Projekat Pokrajinske vlade koji se odnosi na opremanje bolnica u tri velika grada u Vojvodini - Subotice, Sombora i Zrenjanina angio - salama, polako se realizuje u našem gradu. Do sada su svi pacijenti sa određenim kardiovaskularnim bolestima upućivani u Novi Sad, gde se nalazi jedina angio - sala u ovom delu Srbije. Od polovine 2017. godine, kada se očekuje završetak radova, više stotina pacijenata godišnje će biti zbrinuto u subotičkoj Opštoj bolnici.

Zoran Gojković, pokrajinski sekretar za zdravstvo: „Pokrajinska vlada zajedno sa lokalnom samoupravom i Republičkom vladom uložila je velika sredstva u ovaj projekat i mi uskoro očekujemo, pošto je završen proces javne nabavke a u toku sledeće nedelje ćemo imati i ugovor sa izabranim ponuđačem, da će u najskorije vreme projekat angio – sala u Vojvodini i zaživeti.“

Pokrajinska vlada će do kraja tekuće godine u subotičku Opštu bolnicu investirati preko 100 miliona dinara, između ostalog i za završetak Odeljenja pulmologije.

Ištvan Pastor, predsednik Skupštine AP Vojvodine: „Pogledali smo deo bolnice koji je star 160 godina i deo bolnice koji je napravljen pre 50 godina, te smo konstatovali da i u jednom i drugom delu, ne samo u građevinskom nego i u svakom drugom smislu, ima puno toga da se uradi. Sigurno je da danas, sredstva kojima raspolažemo nisu dovoljna da se to sve uradi odjednom, ali mislim da je veoma bitno da su se zaokružili prvi veoma značajni i ključni koraci.“

Slobodan Puškar, v.d. direktor Opšte bolnice:Ono što će se kapitalno desiti u prvoj polovini 2017. godine je nova angio - sala koja će dovesti do potpuno novog kvaliteta u lečenju akutnog infarkta miokarda.  Druga velika novina je preseljenje Odeljenja pulmologije, koje se trenutno nalazi u vrlo staroj zgradi i neuslovnim prostorijama, u novi prostor opremljen po najvišim svetskim standardima gde će pacijenti biti lečeni po najnovijim doktrinama zbrinjavanja pacijenata sa plućnim bolestima.“

Paralelno sa nabavkom finansijskih sredstava i adaptacijom prostora, u toku je i obuka angio - tehničara i specijalizacija lekara, koji će biti obučeni za pružanje pomoći najtežim kardiovaskularnim slučajevima u budućoj angio - sali.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije