RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Društvo

Dodeljeno 20 miliona evra na konkursu Fondacije Prosperitati

Marijana Tolimir | 12. april 2017. | 14:47 | Društvo

Dodeljeno 20 miliona evra na konkursu Fondacije Prosperitati

Korisnici sredstava, čiji su projekti odobreni na konkursu Fondacije Prosperitati, potpisali su danas ugovore u Hali sportova. Potpisivanju su prisustvovali Peter Sijarto, ministar inostranih poslova Mađarske i Jadranka Joksimović, ministarka bez portfelja u Vladi Srbije zadužena za evropske integracije.

 

Za ministra spoljnih poslova  Mađarske, Petera Sijarta, potpisivanje ugovora za bespovratna sredstva jasan su dokaz nacionalnog zajedništva, ali i tesne saradnje između Srbije i Mađarske. Sijarto je napomenuo i da će Mađarska učiniti sve da podrži evropski put Srbije, jer je to interes svih.

Ministarka Jadranka Joksimović istakla je da joj je posebno drago što su u Srbiji svi građani jednaki, nezavisno od nacionalne pripadnosti, a da smo svi zajedno saradnici na istom cilju – ekonomskom razvoju Srbije. Joksimović je naglasila da će sredstva koja je Vlada Mađarske opredelila doneti benefit ne samo njihovim porodicama, već i čitavoj Srbiji.

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara, Ištvan Pastor, zahvalio se Vladi Srbije na  velikoj podršci, naglašavajući da će sredstva iz Mađarske značiti razvoj Srbije.

Sredstva su namenjena za kupovinu poljoprivrednih mašina i priključne opreme, kao i za kupovinu  mašina i opreme za mikro i mala preduzeća. U trećem krugu konkursa Fondacije Prosperitati, bespovratna sredstva u visini od 20 miliona evra dobilo je ukupno 3734 korisnika.

 

Ostale vesti iz ove kategorije