RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Privreda

Seminar u RPK Subotica na temu proaktivne odgovornosti zaposlenih

Bojan Nikolić | 26. april 2017. | 14:35 | Privreda

Seminar u RPK Subotica na temu proaktivne odgovornosti zaposlenih

Privredna komora Srbije – Regionalna privredna komora Severnobačkog okruga u saradnji sa kompanijom DOOR International, organizovala je danas seminar namenjen rukovodiocima kompanija orijentisanih ka međunarodnom biznisu, na temu „Proaktivna odgovornost zaposlenih – generator poslovnog uspeha“.

Seminar je organizovan sa ciljem da se istakne značaj preciznog definisanja ključnih kompanijskih rezultata i usklađivanja svakodnevnih aktivnosti zaposlenih sa tim rezultatima, kao i prezentovanje alata kojima se oni postižu.

„Ovo su motivaciona predavanja i zaista korist je velika. Konkretno velike firme i preduzetnici kroz ova predavanja mogu umnogome unaprediti svoj rad, a na nama je da obezbedimo još predavanja i seminara koji će prikazati rezultate ove metodologije.“ ocenio je Janoš Bagi, PK Srbija – RPK Severnobačkog okruga

Prisutnima je prezentovana metodologija razvijena u SAD koja se odnosi na programe proaktivne odgovornosti, i koja je tek odnedavno zastupljena u Evropi. Ideja programa je da se promeni način razmišljanja zaposlenih u kompaniji, sa ciljem da kroz svoj posao postižu što bolje rezultate.

„Kada sam došao u kontakt sa ovim programom, moja prva asocijacija je bila, kako se kod nas u Srbiji već godinama govori: Niko ne može tako malo da me plati, koliko ja mogu malo da radim. Ja sam konstatovao da je ovaj program upravo za nas idealan, jer druge zemlje se nisu setile takve zanimljive formulacije. Program ima veoma praktične alate kako da u jednoj firmi od vrha piramide gde je top menadžment, proširite do poslednjeg zaposlenog promenite pristup koji imaju ka svojim radnim zadacima. Želja je da se promenom svesti stvori slika kako da svako u firmi bude svestan važnosti ostvarivanja što boljih rezultata, zato što često ljudi imaju utisak da oni radili ili ne radili, firma će imati uvek posla, ali istraživanje pokazuje drugačije.“ objasnio je Časlav Mančić, direktor kompanije DOOR International u Srbiji

Organizatori seminara spremni su da za zainteresovane kompanije organizuju treninge i obuke zaposlenih, kako bi primena nove metodologije dovela do promena u načinu shvatanja posla zastupljenog u srpskoj privredi.

Komentar

CAPTCHA code

Pre slanja komentara molimo Vas da pročitate sledeća pravila:

Komentari koji sadrže psovke, uvredljive, vulgarne, preteće, rasističke ili šovinističke poruke neće biti objavljeni. Molimo Vas da se prilikom pisanja komentara pridržavate pravopisnih pravila. Strogo je zabranjeno lažno predstavljanje, tj. ostavljanje lažnih podataka u poljima za slanje komentara. Komentari koji su napisani velikim slovima neće biti odobreni. Redakcija neće odobriti komentare koji su uvredljivi, koji pozivaju na rasnu i etničku mržnju i ne doprinose normalnoj komunikaciji između čitalaca. Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara. Komentar će biti objavljen nakon što urednik pregleda tekst.

Ostale vesti iz ove kategorije