RADIO TELEVIZIJA SUBOTICA

RADIO TELEVIZIJA
SUBOTICA

Politika

Burna rasprava oko izbora v.d. direktorke Bioskopa „Lifka“

Marijana Tolimir | 26. april 2017. | 14:17 | Politika

Burna rasprava oko izbora v.d. direktorke Bioskopa „Lifka“

Ukidanje Stambeno-kreditnog pronatalitetnog fonda i imenovanje nove v.d. direktorke Art bioskopa „Aleksandar Lifka“,  tačke su koje su izazvale najburniju rasopravu odbornika na današnjoj sednici Skupštine grada.

Da li ekonomista sa radnim iskustvom u semenskoj industriji može da rukovodi ustanovom kulture, bila je jedna od glavnih tema o kojoj se diskutovalo na današnjem zasedanju Skupštine grada. Dok opozicija tvrdi da Gordana Guberinić zbog svoje biografije, nije prava osoba za mesto v.d. direktorke Art bioskopa „Aleksandar Lifka“, kao i da su bile dve bolje kandidatkinje, pozicija tvrdi suprotno – ekonomista može da bude menadžer bilo koje ustanove, pa i one koja se bavi kulturom.

Tačka dnevnog reda koja je izazvala pažnju odbornika bila je i Odluka o ukidanju Stambeno – kreditnog pronatalitetnog fonda. Za odbornike iz redova Pokreta za građansku Suboticu ovakva odluka je neprihvatljiva.

Ukidanje Fonda, zahvaljujući kom je samo prošle godine preko 200 mladih Subotičana rešilo svoje stambeno pitanje, naložila je Državna revizorska institucija. S druge strane, vladajuća koalicija tvrdi da ukidanje Fonda ne znači da se neće pronaći način da se pomogne mladim bračnim parovima.

Na današnjoj sednici odbornici su odlučivali  i o planovima detaljne regulacije za nekoliko delova grada, odlučeno je i da ovogodišnje priznanje dr Ferenc Bodrogvari ponesu Ivan Halasević, Ema Pešti i Laura Kozma. Takođe, skupštinska većina izglasala je i Odluku o obrazovanju Službe za internu reviziju  Grada Subotice, kao i Odluku o proširenju Slobodne zone.

Ostale vesti iz ove kategorije